A Voltaic som especialistes en la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

A Voltaic apostem fermament per la descarbonització de la mobilitat i, en aquest sentit, ens hem especialitzat en la instal·lació de tot tipus de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Tot i que és una necessitat d’alta prioritat reduir les emissions contaminants a l’atmosfera, també som conscients que la xarxa no està prou preparada per abordar aquesta qüestió.

Creiem en els vehicles elèctrics, sempre que vagin acompanyats d’un sistema de generació subministrat a través de fonts renovables. En aquesta línia, a Voltaic disposem de punts de càrrega universals d’alta qualitat i també de punts específics per a aquelles marques més venudes.

punto de recarga

¿Estàs interessat en un punt de càrrega per al vostre vehicle elèctric?

Si disposes d’un vehicle elèctric i estàs interessat en conèixer com gestionem a Voltaic la instal·lació d’un punt de recàrrega, aquí resoldrem tots els teus dubtes. A l’hora de fer una proposta personalitzada per a un client, l’objectiu principal és definir el carregador més apropiat, tenint en compte aquests elements:

1

El sistema elèctric de la instal·lació, que pot ser monofàsic o trifàsic.

2

La potència contractada per la instal·lació.

3

Les dades tècniques del cotxe, com la capacitat de la bateria, el consum mitjà per cada 100 km i l’autonomia del cotxe.

Analitzant aquestes dades, podem resoldre qüestions com ara quant temps trigarà la bateria a carregar-se completament, quines proteccions de tipus diferencial i magnetotèrmiques ha d’incloure, entre altres.

Informació bàsica sobre un punt de càrrega per a vehicles elèctrics

punto de recarga

Un punt de càrrega de vehicles elèctrics és una instal·lació connectada a la xarxa elèctrica que transporta electricitat al vehicle i serveix per carregar tant vehicles elèctrics com híbrids. Aquests punts es poden trobar en zones públiques o en habitatges privats.

Quins tipus de càrrega s’ofereixen en els punts de recàrrega?

Hi ha diferents modalitats de càrrega elèctrica per a vehicles, que són les següents:

  • Recàrrega convencional: Es realitza normalment a casa. Aquest tipus de càrrega utilitza 16 A d’intensitat i la potència sol oscil·lar entre 3,6 kW i 7,4 kW, depenent del carregador i de la potència contractada de la casa.

  • Recàrrega semiràpida: Aquests punts es troben normalment en empreses, supermercats, centres comercials, entre d’altres. S’utilitza 32 A d’intensitat i una potència que pot anar des de 11 kW fins a 22 kW.

  • Recàrrega ràpida: Ubicats principalment a les carreteres, aquestes recàrregues sempre es realitzen en corrent continu (DC), amb la qual cosa s’obté una potència de fins a 50 kW. Per a això cal utilitzar connectors com ara ChaDeMo o un CSS Combo.

  • Recàrrega ultraràpida: Ubicats en estacions de servei o electrolineras, tenen una potència de sortida a partir de 150 kW.

Quins són els diferents tipus de connectors per a vehicles elèctrics?

Depenent del model del cotxe i del tipus de recàrrega, els més utilitzats són els següents:

  • Enllaç convencional o Schuko: És el connector utilitzat en endolls domèstics. És vàlid per a la recàrrega convencional.

  • CCS2 Combo 2: Es poden realitzar càrregues en alterna a 44 kW (63A en trifàsica a 400V) i fins a 100 kW en contínua.

  • Tipus 1 o Yakasi: És un connector d’origen japonès, ja específic per a cotxes elèctrics. Aquest connector pot carregar com a màxim a 32 A en baixa tensió monofàsica, amb una potència màxima de recàrrega de 7,4 kW.

  • Tipus 2 o Mennekes: Permet realitzar càrregues des de 16 A (monofàsiques) fins a càrregues trifàsiques de 63 A, amb potències en corrent altern de 3,7 kW fins a 44 kW.

  • CHAdeMO: Admet recàrregues de fins a 50 kW de potència amb una intensitat de 125A en contínua.

Si estàs interessat que des de Voltaic ens encarreguem del teu punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, contacta amb nosaltres sense cap compromís.

FAQs